Čtení na tyto dny

Dno

Vzpomeň si, jak jsme sbírali
u hájovny křik
divokých husí

Rybník byl na zimu vypuštěný.

Nad černým dnem —
v přísných a potrhaných řádkách
letěla hejna.

Ze střechy křídel
jsem skládal vlastní dno.

(Jan Skácel
Smuténka, 1965) 

 

Vážení a milí čtenáři


Bohdana Fabiánová, č. 4/2017, s. 1
Karel Hudec (18. 11. 1927 – 10. 11. 2017)
Karel Hudec (18. 11. 1927 – 10. 11. 2017)

Vážení a milí čtenáři,

letošní poslední číslo časopisu VERONICA je ponejvíce ptačí a má trošku jiný charakter, než je běžné. Připravili jsme je jako gratulaci k významnému životnímu jubileu jednoho ze zakladatelů časopisu, čestného člena redakční rady, nám všem milého Karla Hudce. Milovníka a ochránce přírody, profesí ornitologa, ale také sportovce, tvůrce satiry, recese a srandy vůbec, bezvadného člověka a kamaráda. Těsně před odevzdáním čísla do tisku nás zastihla smutná zpráva, která gratulaci proměňuje v rozloučení. Rozhodli jsme se však ponechat obsah čísla nezměněn.

Samozřejmě v tomto čísle najdete i pár zajímavostí z přírody, několik dobrých rad, recenze a toulky. V galerii Vám blíže představujeme autora letošních obálek Martina Zálešáka. Hezkou vzpomínku na Jaromíra Tomečka vykouzlil Jiří Poláček.

Všem Vám ze srdce přejeme klidné prožití adventního času a hezké Vánoce. Těšíme se na přípravu dalších čísel a doufáme, že se na ročník 2018 těšíte spolu s námi. Časopisu do jeho dvaatřicátého ročníku přejeme nové čtenáře i autory se zajímavými tématy.

FaBo

csop veronica
facebook
Naším posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
ISSN 1213-0699 | ZO ČSOP Veronica | Panská 9, 602 00 Brno | mapa stránek časopisu